Kvietimas į "Muziejų naktį"

Gegužės 18 d., nuo 21 val. Venclovų namai – muziejus (Pamėnkalnio g. 34, Vilnius) kvies pailsėti po „Gatvės muzikos“ dienos šurmulio ramioje namų aplinkoje, kurioje atmosferą kurs eksperimentinės muzikos atlikėjai, grupės „Betoniniai triušiai“ nariai Antanas Dombrovskij (GANA 2), Vadimas Korotajevas (t‘), bei jauna literatė Aistė Meidutė. Antroje vakaro dalyje meninę programą pristatys fakyrų trupė "Ugnies ženklai".

 

Prancūzijos muziejų direkcija (Direction des musées de France) kasmet gegužės pabaigoje kviečia visus Europos muziejus dalyvauti tarptautinėje muziejų akcijoje „Muziejų naktis“, skirtoje Tarptautinei muziejų dienai paminėti. Venclovų namai-muziejus jau aštuntus metus dalyvaus šioje tarptautinėje iniciatyvoje.

 Programa:

 Gana2 (Antanas Dombrovskij)  -  „Transliacija"

 Antanas Dombrovskij garso meno ir eksperimentinės muzikos scenoje žinomas dėl jo veiklų įvairiuose vaidmenyse gausos, skirtingų muzikinių požiūrių, dažno ir besitęsiančio bendradarbiavimo su įvairiais menininkais. Antanas išplėtojęs įvairius skaitmeninės ir analoginės įrangos naudojimo būdus – nuo vieno vienintelio laptopo iki keleto sulūžusių sintezatorių, jau tapusių jo stilistine žyme. Tai jo pasirodymams teikia ekspresijos ir gyvumo. Skirtinguose muzikiniuose kontekstuose jo garso stilistika varijuoja nuo ambient iki drone, nuo abstrakčių glitch elektronikos koliažų iki pašėlusių elektroakustinės improvizacijos takelių ar kažko, ką galima būtų vadinti tiesiog triukšmu. Paprastai šių žanrų elementai jo kompozicijose persipina ir suformuoja unikalias muzikines tekstūras. Dėl to jo solo projektas Gana2 visada intriguoja ir niekada nėra nuspėjamas iš anksto. 

 

MA t'  (Vadimas Korotajevas ir Aistė Meidutė)  -  „Titravimas“

MA t' - alcheminė elektroninės muzikos ir poezijos santuoka, manifestacija prieš turinį ir amžinas kreivo atspindžio ieškojimas, kai nujaučiamas žodis keičia nujaučiamą garsą ir atvirkščiai. Projekto kraujotaka rūpinasi MA (Aistė Meidutė - eilės) ir t' (Vadimas Korotajevas - garsas).

 

 

Įėjimas laisvas. 

 
 

-- Pagarbiai, Justina Juozėnaitė Vilniaus memorialinių muziejų direkcijos Venclovų namai-muziejus Tel. (8 5) 231 25 29 www.vilniausmuziejai.lt

Justina Juozėnaitė Assistant Curator The Directorate of Vilnius Memorial Museums Venclova's House Museum Tel. (8 5) 231 25 29 www.vilniausmuziejai.lt