Trakai - Kalėdų Senelių sostinė

Nuo senų laikų garsėjančioje daugiakultūriškumu, legendinės Trakų salos pilies fone, nuostabios gamtos lopšyje kiekvieną šeštadienį nuo gruodžio 7 iki sausio 12 d. apsilankys Kalėdų seneliai iš Lenkijos, Gruzijos, Rusijos ir Baltarusijos.

Jie susitiks su mūsų lietuviškuoju Kalėdų seneliu, pasidalins savo šalių Kalėdų šventimo tradicijomis su dideliais ir mažais vaikučiais, tėveliais, mamytėm, seneliais!Kur pažvelgsi, visur balta, balta lygumėlė, kalnelis, tai slėnis, tai mažas miestelis, tai ežeras, tai ežerėlis, koks gražumėlis! Tai Trakų miestelis.

 

Kviečiame čia apsilankyti, visą grožį pamatyti. Sužinosit, kad gyvena čia mažiukas, linksmas pasakų nykštukas. Gyvena jis mažoje trobelėje. Dienomis dirba, o žiemos vakarais sėdi prie lango, gėrisi gamta, daineles niūniuoja ir laukia Kalėdų senelio. Prieš Kalėdų tylią naktį į pasakų nykštuko šalį užsuka Kalėdų senelis, nes nykštukas jo pagalbininkas. Kelias ilgas į Trakus, per sniegynus, per sniegus. Kiaurą dieną, kiaurą naktį teks nykštukui senelio žibintą nešti, kad šviesa pasklistų po visus Trakus, o tada vaikučiams pasaką pasekti. Kai nykštuko žibinto šviesa nušvinta, visos paslaptys pasklinda. Nykštukas vikrus ir iškalbingas, greito būdo neaikštingas, Kalėdų senelio draugas ir pagalbininkas.

 

Stebuklingas Trakų nykštukas padės seneliui eglutės šviesas įžiebti, visiems vaikučiams dovanėles išdalinti. Visus metus nykštukas ruošėsi šventėms Trakų miestelyje, svajojo, kaip pramogaus Linksmybių palapinėje. Linksmybių palapinėje nykštukas su vaikučiais lauks atvykstant Kalėdų senelių iš įvairių šalių, kad laukti būtų smagu: pašoksime ir padainuosime kartu.

 

Kai šaltis nutrins ledo pasakos vitriną, prisismaguriaus nykštukas gardumynų mugėje: kur iš pasakų atėjęs dalyvaus gudrus kepėjas – tarsi mėnesių ragus, keps miesteliui pyragus, bus saldainių, bus meduolių ir pačių skaniausių raguolių, tik vaikučiai nevėluokit į gardžiausią metų puotą. Po daugybės linksmybių Senelis ir nykštukas dalyvaus fotosesijoje. Nuotraukas bus galima išsiųsti paštu, su Kalėdiniu antspaudu. Kurį turi tik Trakų miestelio Kalėdų senelis. Prisišokęs ir sotus prisimins Nykštukas visus jus, išmoks vaikučių vardus ir atkeliaus su Kalėdų seneliu pas jus.

 

Renginiai vyks išeiginėmis ir šventinėmis dienomis nuo 2013 m. gruodžio 7 dienos iki 2014 m. sausio 12 dienos.

Kalėdų Senelių Rezidencija

(Apžvalgos aikštelė, priešais Trakų salos pilį)

 

Linksmybių palapinė

(Karaimų sala, priešais Trakų salos pilį)

 

Kalėdų senelių miestelio darbo laikas

12:00 – 18:00 šeštadieniais

12:00 – 17:00 sekmadieniais bei šventinėmis dienomis (gruodžio 26-29 d.)


Daugiau informacijos: www.trakai-visit.lt

Šaltinis: http://www.vilnius-events.lt/lt/renginiai/trakai---kaledu-seneliu-sostine